Heb je hulp, zorg of ondersteuning nodig? Neem dan contact op en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

 
Screen Shot 2019-04-13 at 18.47.34.png

Onze diensten 

Wondzorg

Heb je net een operatie ondergaan of heb je wondverzorging nodig na een trauma? Bij ons kan je terecht voor alle soorten eenvoudige en complexe wonden waarin wij u de nieuwste en meest wetenschappelijk onderbouwde wondverzorging kunnen bieden.


Hygiënische zorg

Indien het voor uzelf, of iemand in uw omgeving moeilijk is om zelf in de nodige hygiënische verzorging te voldoen, dan kan u beroep doen op onze verpleegkundigen. Wij hebben respect voor uw privacy en houden rekening met uw comfort. Wij springen in waar nodig en geven u een toilet aan de lavabo of douche en helpen u met aankleden indien u dit wenst.

Bij hygiënische zorg proberen we altijd de zelfredzaamheid te stimuleren. We geven ook advies over hulpmiddelen die de veiligheid en het comfort verbeteren en de hygiënische verzorging kunnen vergemakkelijken.

Dit moment is voor onze verpleegkundigen ook een aanleiding om zorg noden te detecteren en oplossingen voor te stellen.


Hulp bij medicatie toediening

De correcte inname en tijdstip van inname van medicatie is belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.


Medicatie klaarzetten

We helpen je om op dagelijkse of wekelijkse basis medicatie klaar te zetten, via het beschikbare medicatie schema,.


Inspuitingen

Je kan bij ons terecht voor inspuitingen voorgeschreven door je arts. Waar mogelijk, geven onze verpleegkundigen ook de nodige ondersteuning om sommige inspuitingen zelf aan te leren. 

Maar ook:

 • Aerosol

 • Blaasspoeling

 • Darmspoeling

 • Oogdruppels of zalf


Diabetes

Als diabeet, zowel jong als oud, is het belangrijk dat je medicatie correct wordt toegediend. Samen met het goed opvolgen van je bloedsuikergehalte, voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding voorkomt dit complicaties in de toekomst.

 • Controle van de glycemie

 • (hulp bij) toedienen van insuline

 • (hulp bij) toedienen van een incretinemimeticum

 • Het klaarzetten van orale medicatie

 • Advies over gezonde voeding & leefstijl, eventueel kan de thuisverpleegkundige je doorverwijzen naar een diëtist

 • Voetcontrole & zorg voor diabetische voet

 • Gezondheidsvoorlichting

 • Gewichts- en/of bloeddrukcontrole (in overleg met de arts)


Maag & darmen

Bij ons zijn verpleegkundigen gespecialiseerd in stomazorg, sonde voeding en andere maag en/of darmproblemen zodat uw verzorging met de nieuwste technieken zal gebeuren.


Blaas & nieren

Heeft u last van incontinentieproblemen of een andere blaas en/of nierproblematiek? U bent zeker niet alleen! Samen met je arts bekijken we de oorzaak van het probleem en zoeken we samen met jou naar een geschikt hulpmiddel.

We helpen je ook bij het inbrengen en verzorgen van je sonde of kunnen de sondagetechniek aan jou of je mantelzorger in bepaalde situaties aanleren. De verpleegkundige geeft je ook advies over het voorkomen van infecties en over eventuele terugbetaling van materiaal.


Hart & bloedvaten

Onze thuisverpleegkundigen helpen je bij complicaties zoals hoge bloeddruk, vochtophopingen en/of spataders in de benen. We kunnen u ook ondersteunen in preventie en bij de zorg na een beroerte (bloedklonter in de hersenen) of hersenbloeding.

Dit kan gaan van medicatie inname tot postoperatieve wondzorg na cardiochirurgie.


Luchtwegen

Om gemakkelijk thuis te kunnen blijven bij last aan de luchtwegen, kunnen we samen met onze thuisverpleegkundigen kijken naar hoe we het u zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Van zuurstoftherapie, aerosoltherapie naar het wegzuigen van overtollige slijmen in de luchtwegen en het reinigen van de tracheotomie sonde.


Oncologische zorg

Kanker is een slepend proces, onze verpleegkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden. Chemo afkoppelen, een poortkatheter spoelen, oncologische wonden verzorgen,… kunnen aan huis gebeuren. Ook met je vragen en bezorgdheden kun je bij ons terecht.


Palliatieve zorg

Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent is ingrijpend zowel voor jou als je familie. Op dat moment is het belangrijk om in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven. De belangrijkste taak van onze thuisverpleegkundigen is de zorg voor jouw comfort. Dit doen we in nauw overleg met je arts en andere zorgpartners bv. palliatieve netwerken.


Verzorging van de voeten

Voeten zijn belangrijk. Naast hygiënische zorg heb je soms ook nood aan gespecialiseerde voetverzorging. Hiervoor verwijzen we je graag door naar de gepaste zorgverlener die je advies over het voorkomen of behandelen van bepaalde voetproblemen kan geven.


Advies over zorg

Voor alle vragen ivm premies, ergonomie, thuishulp en dergelijke kan u bij ons terecht. Door een breed netwerk vinden wij steeds een oplossing voor u.